Esittely

Hei!

Olemme Maritta ja Eero Sivula; koiraharrastajia Orivedeltä Pirkanmaalta.

Kasvattamiamme rotuja ovat mm. labradorinnoutaja, havannankoira ja venäjänbolonka.

Asumme maatilalla noin 50 km Tampereelta Jyväskylän suuntaan. Kasvatamme seurakoiria ja noutajia perheenjäseniksi ja harrastuksiin. Noutajamme ovat yleislinjaisia eli ns. näyttelylinjaisia.

Kaikki kuusi lastamme ovat jo aikuisia ja he ovat muuttaneet pois kotoa. Kasvinviljelytilallamme meillä molemmilla on hyvät mahdollisuudet sekä ympäristö panostaa koiraharrastukseemme.

Pennut syntyvät ja kasvavat meillä kotioloissa – akselilla makuuhuone, keittiö ja olohuone. Jalostuksessa painotamme luonnetta ja terveyttä. Tavoitteenamme on kasvattaa rodunomaisia ja iloisia kotikoiria.

Kennelnimi Kingdahls on myönnetty vuonna 2010. Nimi sai inspiraationsa sukumme vanhasta sukunimestä Dahlqvist. Vapaasti kerrottuna ajatus oli ” Kuninkaanlaakson seurakoirista” ; sillä mm. monet pienet spanielit olivat suuressa suosiossa Euroopan hoveissa satoja vuosia sitten ja yhä me tunnemme monia kuninkaallisia koiraihmisiä. Koira on ihmisen paras ystävä.

Eläinten uusi hyvinvointilaki tuli voimaan vuoden 2024 alusta. Muutama lisätieto tämän johdosta:

Koiramme ovat rekisteröityjä Suomen Kennelliittoon sekä Ruokaviraston omaan rekisteriin. Myös pennut rekisteröidään Ruviin sirutuksen yhteydessä. Tilamme on rekisteröity virallisesti eläintenpitopaikaksi pitopaikkatunnuksella. Olen kokopäiväisesti koiralaumamme hoitaja ja tilallamme ei ole nykyisin muita eläimiä.

Koulutukseltani olen maatalous- ja metsätieteiden maisteri, syntynyt vuonna 1965, mieheni on maanviljelysteknikko. Elämäntyömme olemme tehneet maatalouden parissa, perhetilalla, kuusi lasta kasvattaen.(” Referenssinä”lapsemme: viisi heistä akateemisesti koulutettuja ja kuudes poliisi amk:sta )

Tilalla on varautumissuunnitelma erityistilanteiden, esim. pidempiaikaisten sähkökatkosten varalle. mm. riittävä ruokavarasto ja traktoriaggregaatti.

Myytävien koirien, pentujen, hinta sisältää 24 prosenttia arvonlisäveroa. Pentuja myytäessä käytetään Kennelliiton sopimuskaavakkeita, pennut ovat aina sirutettuja ja eläinlääkärin tarkastamia.

Jäsenyydet mm. seuraavissa yhdistyksissä

  • Suomen Kennelliitto ry.
  • Suomen koirankasvattajat ry. SuKoKa
  • Labradorinnoutajakerho ry.
  • Suomen Cavalier Kingcharlesinspanieliyhdistys ry.
  • Suomen Welsh Corgi Seura ry
  • Venäjänbolonkat ry
  • Havannalaiset ry


Meidän Luna ; Howi-Tazzun Carnation